The due day

 
Idag är dagen vi har räknat med i så många veckor, den 30 DECEMBER, dagen där fokuset har legat - Zacheus kom 10 dagar över tiden men jag känner på mig att Lillan kommer några dagar innan dess. Med tanke på värkarna jag fortfarande har så kommer hon inom de närmsta två-tre dygnen. Jag har legat i soffan hela dagen framför Dicte på netflix och mannen har rått om vår prins, vi tog Söndag en dag tidigare och imorgon är det nyårsafton.
 
Den här graviditetens sammanfattning med några få ord: Helt fantastiskt underbar, jag har fått må så bra nästan varenda dag dessa 9 månaderna. De sista veckorna har varit lite tuffare, tung och mindre ork. Nu i slut-skedet så tycker jag att jag mår jätte bra, förutom att värkarna är riktigt jobbiga. Så nu får hon gärna komma ut snart. ♥

Sovdos utan insomningstablett

Igår hade jag värkar hela dagen med 15 minuters mellanrum, strax efter 2 började de ändra karaktär - de började göra ont och jag fick fokusera varje gång det kom en värk och då kom de med 15-10 min mellanrum. På kvällen runt 6 tiden kom de med 7 minuters mellanrum men jag tänkte att jag skulle sova, för det hände inte mycket mer än det, jag somnade runt 10 och vaknade en gång i timmen av att det gjorde fruktansvärt ont. Vid 2 på natten blev jag lite rädd, rädd för smärtan, att det kändes som att jag inte skulle klara många värkar till utan lustgas för de gjorde så jäkla ont. Samtidigt så är det en skön smärta - på något konstigt sätt, det är som att stå på stranden när en gigantisk våg av smärta bara sköljer över en, för att sedan bara rinna av. Mäktigt. Halv 3 ringde jag mamma, innan jag väckte mannen och vi var på BB vid 3, när mamma hade stationerat sig här med prinsen i sängen. 
 
När vi kom upp så sa jag det att värkarna kommer med 10 minuters mellanrum, men de gör så jäkla ont, jag fick ctg och de mätte värkarna. Barnmorskan påpekade också att det inte hände så jätte mycket på värkfronten men ville ändå undersöka mig. Livmodertappen var 3 cm kort och jag var öppen 2 cm. Jag var inte alls öppen när jag var där för två veckor sedan och de gjorde samma undersökning. Vi bestämde att det var bäst om jag fick en sovdos och åkte hem, jag valde att ta alvedon och bricanyl, men hoppa själva insomningstabletten just för att jag ändå var så trött. Strax efter 4 kom vi hem och jag sov till halv 11, utan problem, utan en enda värk. Sen vaknade jag och var den skakigaste människan på jorden med extrem hjärtklappning (helt normalt med bricanyl, dock.) Nu har värkarna börjat igen lite smått, de gör precis lika ont som igår, men kommer med längre mellanrum. Får vi se nu då, när lillasyster behagar att komma ut - om det blir idag, imorgon eller nästa år ;') ♥
 
 
Mitt hjärta och jag ♥

Best start of the new year

Nu har jag slängt ihop efterrätten till nyårsafton, en citron cheesecake på kola-kex botten som ska toppas med ett hallontäcke och passionfrukter, den blev bara sååå otroligt god!! Förra året firade vi i Trelleborg tillsammans med mannens föräldrar hemma hos deras kompisar, det var helt fantastiskt fint uppdukat och iordningställt i deras uthus med blommor hängandes från taket. Vi åt en tre-rätters middag med massor av gott och tittade på nyårs-raketerna. Det var det perfekta avslutet på 2016 och den perfekta starten på 2017. I år på nyårsafton så firar vi nog bara själva, vi har inte helt bestämt än, men det lutar åt att vi blir här hemma och äter god mat och njuter så länge vi orkar. Det känns skönt, med tanke på graviditeten, vi var hemma det året vi väntade Zacheus också, tog det lugnt och åt god mat. 
 
Det är det viktigaste tycker jag, att avsluta året på topp med dom man älskar och med riktigt god mat. Då känner jag mig komplett. Sen vill jag gärna ha en fin klänning, utöver det är jag sååå nöjd. Hur firar ni nyårsafton i år? 
 
Bilder från förra årets underbara nyårsafton ♥