Förlossningstankar

Det känns så annorlunda den här gravidititeten, som att allt kommer att gå snabbare, att hon kommer komma tidigare, veckor för tidigt. Allt efter vecka 37 skulle kännas bra, men hellre innan julafton än att gå över till Januari. Med Zacheus gick jag över 10 dagar och det kändes som att det bara var en elefant, som att det aldrig skulle komma någon bebis. Jag hade bestämt innan att jag inte skulle ta så mycket smärtstillande, men att jag självklart skulle utgå ifrån hur det kändes och hur mycket jag skulle klara av och avgöra där och då. Så fort jag fick lustgasen så kände jag "det här blir inga som helst problem" och det blev det inte, det var fantastiskt, smärtsamt men en helt annan smärta än jag någonsin upplevt. Som en skog som brinner, inuti, det var en känsla som var svår att greppa liksom. 
 
När det kommer till andra sätt att föda barn på, så är ju kejsarsnitt faktiskt ett alternativ, på ett sätt skulle det vara skönt - ha ett datum planerat. Men för min del så är det det enda positiva, som jag kan se det efter min förra förlossningen. Jag tycker att allt med operationer är skit-läskigt och samtidigt så vill jag att min bebis själv ska känna sig redo att komma när hon faktiskt är redo.. Smärtan skrämmer inte mig. Det som gör att jag ändå är orolig inför den här förlossningen är att alla förlossningar är så olika. Att inte ha kontroll. Att samtidigt försöka ha det. 
 
Kroppen sköter det själv och man ska påverka hjärnan på ett positivt sätt, vara medveten men samtidigt omedveten, påverka något som knappt går att påverka. Hela förlossningen är övermäktig, men på ett positivt sätt. Jag är orolig inför förlossningen för att hur jag än föreställer mig den, så kommer den inte bli så. Det kan hända så mycket på vägen, så mycket man inte är förberedd på, så mycket nya saker som jag inte upplevde sist. Samtidigt så vet jag innerst inne att det kommer att gå bra, jag kommer säkert till 110% att ha en helt underbar förlossningen i December. Med stöd av barnmorskan och min man, framförallt min man och fokus på andningen! ♥
 
 
Stolta nyblivna föräldrar ♥